Pattern Hack Alert: ontmoet Haydée van Lovelytelas en haar sweater #Lexi

Deel dit artikel

Het maken van unieke stuks, delen op je blog of Instagram-account en zo anderen inspireren: de combinatie van naaien en sociale media is razend populair. Juist omdat het aantal sewistas-blogsters in de wereld blijft stijgen, presenteert Fibre Mood regelmatig een sewista die een Fibre Mood-patroon heeft genomen en er een unieke pattern hack van heeft gemaakt. Maak kennis met Haydée van Lovelytelas en haar #Lexi pattern hack. Lees hier meer over haar prachtige creatie!

lovelytelas

Hallo allemaal! Allereerst moet ik Fibre Mood bedanken dat ik mag deelnemen aan dit nieuwe avontuur op de blog.

Ik heet Haydée en ik ben de persoon achter Lovely Telas. Ik begon als kind al te naaien, omdat ik dat mijn moeder en grootmoeder zag doen. Maar naaien werd pas echt een passie bij de geboorte van mijn kinderen. Ik vond in winkels alleen maar roze voor meisjes en blauw voor jongens, klassieke kleding die niets met mijn stijl gemeen hadden. Vanaf dat moment werd naaien een dagelijkse gewoonte, ik volgde een opleiding voor kinderkledingontwerper en langzaamaan werd het ook mijn beroep.

Ik ben dol op Fibre Mood omdat ik er altijd een patroon in vind dat bij mijn manier van kleding aansluit: casual, comfortabel voor werkdagen en achter de kleintjes aanrennen. Daarom werd ik verliefd op het Lexi-patroon, maar zoals altijd wilde ik er een persoonlijke touch aan toevoegen.

Een handleiding voor mijn Lexi pattern hack.

Omdat ik deels in een magazijn vol stoffen werk, met hoge planken en zware dozen die verplaatst moeten worden, was ik niet overtuigd door het idee van een jurk. Ik besloot dan ook deze in een sweater te veranderen en de colour block-techniek te gebruiken, met zachte kleuren.

Het patroon is in een handomdraai klaar. Ik begon met de lengte op heupniveau en verwijderde de zakken zodat die niet onder het sweatshirt uit zouden komen. De laatste wijziging was een lichte frons onder aan de mouwen en een ronde manchet in plaats van de manchet in het patroon, zodat de mouwen wat poffen, daar houd ik van. En voilà! Sweater klaar!

Gewoonlijk probeer ik alle patronen een persoonlijk tintje te geven, ik maak ze met een ongewone stof of breng wat wijzigingen aan. Ik heb al lang geleden besloten om geen kleding te kopen en op deze manier bouw ik langzaamaan een garderobe op die geheel naar mijn smaak is.

Er ligt altijd een project op mijn tafel dat genaaid moet worden, nu is het een jack en daarna komt kleding voor de kinderen. ¡Tot ziens op de sociale netwerken!

 

Wil je ook je eigen Lexi maken? Koop het patroon hier!

Deel dit artikel

Would you like to get Fibre Mood’s very best stuff in your mailbox every week?