Blogster in de kijker: Trine Schroeder

Deel dit artikel

Het maken van unieke stuks, delen op je blog én zo anderen inspireren: de combinatie van naaien en bloggen is razend populair. Juist omdat het aantal blogsters in de modewereld blijft stijgen zet Fibre Mood elke maand een blogster in de kijker. Maak deze maand kennis met Trine.schroeder / Groovybaby and mama. Ontdek wat naaien voor haar betekent en hoe zij meespeelt in deze gemeenschap.

featured blogger trine Schroeder

Waarom ben je gestart met je blog? En waarom ben je begonnen met naaien en/of breien?

Het startschot voor mijn blogcarrière werd 10 jaar geleden gegeven. Ik vond inspiratie bij andere blogs en wou zelf ook mijn creatieve steentje bijdragen door, hopelijk, zélf anderen te inspireren. Mijn activiteit op Instagram raakte pas later in een stroomversnelling, maar Instagram groeide wel uit tot mijn favoriete sociale medium. Ik merk dat ik in de eerste plaats naar Instagram trek wanneer ik op zoek ben naar inspiratie of wanneer ik, op mijn beurt, anderen wil inspireren.

Hoe heb je leren en/of breien ?

Op naaivlak ben ik een echte autodidact. Het voelde wel erg logisch en natuurlijk aan om iets creatiefs als hobby te doen. Ik heb altijd al handen die jeuken om creatieve dingen te doen gehad, maar vroeger nam ik eerder potloden ter hand. Ik vulde als kind en tiener heler dagen met tekenen. Ook mijn moeder was heel erg creatief: ze was steeds aan het breien, schilderen, tekenen, haken en naaien – dat laatste is het hardst bij mij blijven hangen.

Als je moet kiezen, wat doe je dan het liefste : naaien of breien ?

Ik brei nooit, dus de keuze tussen ‘nooit meer naaien’ of ‘nooit meer breien’ is snel gemaakt.

Waar komt de naam van je blog vandaan? En waarom koos je hem?

Ik kan me eerlijk gezegd niet meer herinneren hoe ik op de naam van mijn blog ben gekomen. De 60s en 70s waren een grote inspiratiebron toen ik startte met bloggen… En allicht beschrijft “Groovy” mijn stijl van toen het beste. Wat betreft mijn Instagramnaam, wel, die is niet bijster origineel of vergezocht, dat is gewoon mijn naam, haha.

Wat beschouw je als je mooiste creatie? Waar voel je het meeste trots voor?

Hmm, ik heb al zooodanig veel creaties gemaakt dat het heel erg moeilijk is om mijn favoriet eruit te pikken. Als ik écht moet kiezen, dan ga ik waarschijnlijk voor een mantel of iets dergelijks.  

Wat staat er in de toekomst nog op je sewing wishlist? 

De jurk / het kostuumpak dat mijn dochter gaat dragen bij haar Konfirmation. Ik ben een klein anderhalf jaar te vroeg, maar je kan nooit vroeg genoeg beginnen dromen en plannen, toch? Momenteel zit ze met het idee van een crèmekleurige jumpsuit voor de gelegenheid in haar hoofd. 

Waaraan erger je je het meeste achter je naaimachine ? Ga je graag de 'naai'uitdaging aan?

Met de hand naaien. Ik HAAT het. Ik doe het dan alleen maar als ik écht niet anders kan en het onmogelijk is om het klusje onmogelijk met mijn naaimachine te klaren is. Wat betreft dat laatste: ik zou mezelf wat vaker kùnnen uitdagen, maar over het algemeen hou ik het bij de dingen die ik goed kan.

Inspiratie opdoen is een deel van het naaiproces : waar vind jij die inspiratie? 

Ik ben meestal te vinden op Instagram, daar haal ik dan ook het meeste inspiratie vandaan. Dit en, uiteraard, Pinterest. 

Hoe ziet je naaiatelier er uit ? 

Lange tijd was ik gestationneerd in een hoekje in de woonkamer, nu heb ik een volledige kamer voor mezelf. Ik ben er werkelijk verliefd op.

Heb je nog een gouden tip voor beginnende Sewistas ? 

Begin met makkelijke projecten zoals een rokje of een kleine top. En gebruik geweven stof ! Schuim het internet af voor inspiratie, ideeën en eenvoudige, gratis patroontjes.

Deel dit artikel

Would you like to get Fibre Mood’s very best stuff in your mailbox every week?