Blogster in de kijker: Mydress Made

Deel dit artikel

Het maken van unieke stuks, delen op je blog én zo anderen inspireren: de combinatie van naaien en bloggen is razend populair. Juist omdat het aantal blogsters in de modewereld blijft stijgen zet Fibre Mood elke maand een blogster in de kijker. Maak deze maand kennis met Mydress Made. Ontdek wat naaien voor haar betekent en hoe zij meespeelt in deze gemeenschap.

banner my dress made

Waarom ben je gestart met je blog? En waarom ben je begonnen met naaien en/of breien?

Ik ben in de eerste plaats een blog gestart om mijn passie voor naaien en mode te delen met iedereen die op zoek is naar originaliteit. Want, wat een luxe is het om je eigen garderobe op maat te maken !

Hoe heb je leren en/of breien ?

Ik startte met naaien op 7-jarige leeftijd, met mijn mama als mentor (dat is ze trouwens nog steeds). Door te beginnen naaien, boekte ik ook op andere vlakken vooruitgang : ik werd steeds meer meester over verschillende naai- en DIY-technieken.

Als je moet kiezen, wat doe je dan het liefste : naaien of breien ? 

Oh, bij dit dilemma antwoord ik zonder twijfel « naaien ! » ! Ik ben heel erg ongeduldig én ik ben zó’n fan van stoffen, zowel op vlak van materialen als van prints. Ik zou het uitkiezen ervan voor geen geld van de wereld willen missen. 

Ik heb breien wel sinds dit jaar opgepikt : ik botste op ge-wel-dige wol, in de mooiste kleuren. Voornaamste voordeel aan breien : je kan onder alle omstandigen verdergaan met je breiwerk, want je hoeft geen naaimachine mee te zeulen. 

Was je al van jongs af aan creatief ?

Ik denk van wel, ik heb altijd al een grote fascinatie gehad voor alles wat met de hand gemaakt wordt. Ik verveel me vrij snel, waardoor ik vaak afdwaal in mijn gedachten, en dan beginnen de ideeën in me op te borrelen.

Waar komt de naam “Mydress Made” voor je blog vandaan? En waarom koos je hem?

Mydress Made is het resultaat van een brainstorm tijdens een romantisch weekendje in Marrakesh vijf jaar terug. Ik zochteen naam om het « handmade » karakter van mijn blogposts weer te geven en vond dat Myress Made dat mooi uitdrukte.

Wat beschouw je als je mooiste creatie? Waar voel je het meeste trots voor?

De grootste voldoening haal ik uit het maken van manteld en badkleding. Ik sta er altijd versteld van dat ik zo’n technische huzarenstukjes tot een goed einde kan brengen. 

Mensen die niet naaien/breien: hoe zou je hen overtuigen?

Naaien is echt een momentje van jou alleen: het is de ideale uitlaatklep na een moeilijke dag. Ik vind ook  dat er niets boven de originaliteit van je kledingstukken gaat. Alles wat je creeërt, is helemaal op maat van jezelf gemaakt. 

Waaraan erger je je het meeste achter je naaimachine ?

RITSEN ! Ik krijg er echt nachtmerries van !

Inspiratie opdoen is een deel van het naaiproces : waar vind jij die inspiratie? 

Ik ben een echte peoplewatcher : mijn grootste bron van inspiratie is dan ook het bekijken van mensen (en hun outfits) op straat. 

Hoe ziet je naaiatelier er uit ? 

Ik naai steevast in onze woonkamer. Zo kan ik gezellig bij mijn gezin blijven terwijl ik naai.

Wat staat er op je sewing wishlist voor de toekomst ? 

Ik hoop nog veel te kunnen delen met onze fijne naaicommunity en me nog veel te amuseren met nieuwe designers en hun patronen. 

Heb je nog een gouden tip voor beginnende Sewistas ? 

Accentueer een detail (zoals een kraag of een riem) door er een matgouden bies op aan te brengen. Staat heel chique !

Deel dit artikel

Would you like to get Fibre Mood’s very best stuff in your mailbox every week?