Blogster in de kijker: Happy as a Bee

Deel dit artikel

Het maken van unieke stuks, delen op je blog én zo anderen inspireren: de combinatie van naaien en bloggen is razend populair. Juist omdat het aantal blogsters in de modewereld blijft stijgen zet Fibre Mood elke maand een blogster in de kijker. Maak deze maand kennis met Valentine en haar blog Happy as a Bee. Ontdek wat naaien voor haar betekent en hoe zij meespeelt in deze gemeenschap.

Happy as a bee

Waarom ben je gestart met je blog? En waarom ben je begonnen met naaien en/of breien? 

Wanneer mijn oma in mijn bijzijn naaide of breide, werd ik daar nooit echt warm van. Tot plots, vier jaar geleden, mijn ouders me met Kerstmis mijn eerste naaimachine gaven. Het was liefde op het eerste gezicht!

Ik ben altijd actief geweest met mijn 10 vingers en sta er ook om gekend. Mijn vrienden van de technische school deden stevast beroep op mij bij een of ander creatief project voor school (zoals het maken van een echt fluorescerend geel varken van papier-maché voor een campagne van de leerlingenraad -zoveel herinneringen-). En toen, tijdens een brunch thuis met schoolvrienden, waren ze unaniem: “je moet een blog starten om al die creaties van je te delen” Zo gezegd, zo gedaan: een dag later was ‘Happy as a bee’ een feit.

Hoe heb je naaien en/of breien geleerd? 

Mijn oma aan moederszijde is een uitstekende naaister, ik heb haar ook altijd zien naaien toen ik klein was. Ook al heeft ze me nooit één les gegeven, toch denk dat ik, door oma te observeren, meteen de juiste handelingen beet had. 

Daarna heb ik een paar naailessen gevolgd en heb ik mezelf getraind door het bekijken van tutorials op het internet.

Wat doe je het liefste: naaien of breien?

Naaien, zonder twijfel! Breien gaat veel te langzaam en dat is vervelend voor iemand die zo ongeduldig is als ik! Ooit begin ik eraan, maar voor nu: focus op het naaien!

Was je van jongs af aan al creatief bezig?

Ik ben altijd al creatief geweest. Als 8-jarige maakte ik mijn eigen oorbellen met alles wat ik in huis kon vinden, omdat mijn ouders niet wilden dat ik mijn oren doorboorde. Die creativiteit is me sindsdien blijven volgen. Wanneer ik een probleem heb, probeer ik altijd een oplossing te vinden aan de hand van de verschillende ‘creatieve technieken’ die mijn brein rijk is.

Waar komt de naam van je blog vandaan? En waarom koos je hem?

Ik vond het beeld van de creatieve, vrolijke en hardwerkende bij perfect passen bij een doe-het-zelf blog. "Happy as a bee” was geboren!

Wat beschouw je als je mooiste creatie? Waar voel je het meeste trots voor?

Eén van mijn mooiste creaties is een "pyjama"shirt van Make My Lemonade. Het is een hemd met contrasterende biezen langs de kraag. Ik heb bij deze creatie echt de tijd genomen die nodig was om alle technische punten op te volgen (dat was een hele opgave aangezien ik heel erg ongeduldig ben). Het resultaat is geweldig en de stof zo zalig om te dragen.

Zijn er bepaalde uitdagingen voor jou in deze handwerk-omgeving?

Ja hoor, elke dag! Gelukkig hou ik ervan om nieuwe technieken te ontdekken en mezelf uit te dagen. Creatieve uitdagingen en wedstrijden met een opgelegd thema of patroon: I love it. Zo’n opdrachten vertienvoudigen mijn creativiteit! 

Mensen die niet naaien/breien: hoe zou je hen overtuigen?

De fierheid die je voelt als je een handgemaakt kledingstuk draagt, is zo geweldig. Daarom zeg ik: stop met twijfelen & probeer het! Alle begin is moeilijk, maar je wordt echt beloond voor de moeite.

Wat is jouw grootste frustratie met naaien en/of breien?

Goh, bij mij vind je geen angsten of frustraties, alleen plezier! (Als je tenminste die vervelende zomen buiten beschouwing laat)

Waar haal je inspiratie voor jouw blog? En zijn er andere blogs die je leuk of inspirerend vindt?

Ik vind mijn dagelijkse inspiratie bij modehuizen of prêt-à-porter en ik raak ook erg geïnspireerd door Amerikaanse blogs. Ik ben bijvoorbeeld heel erg fan van de DIY-blog "the house that Lars built " en de coutureblog "With Wendy".

Hoe ziet jouw werkplek eruit? En waar bevindt deze zich?

Mijn naaiateliertje bevindt zich momenteel in de logeerkamer, maar de komst van een baby volgend jaar dwingt ons ertoe om deze ruimte te herinrichten! Ik ben momenteel mijn hoofd aan het breken om de perfecte naaiplek voor mijn naaimachine te vinden en er opnieuw creatief te kunnen invliegen.

Haal je voldoening uit de reacties op je blog? Heb je veel interactie met jouw volgers/regelmatige bezoekers?

Ik merk dat ik meer interactie met mijn volgers op mijn Instagramaccount (@happy_as_a_a_bee_) heb dan op mijn blog zelf, maar de reacties en interacties die ik krijg zijn over het algemeen zeer positief: dat is de reden waarom ik iedere dag met plezier mijn creaties deel!

Wat zou je in de toekomst nog willen maken?

Ik ben al drie maanden fulltime zelfstandig ondernemer. Ik schrijf tutorials voor tijdschriften of hobbymerken en maak gesponsorde berichten op mijn Instagram-account. Ik hoop de komende twee jaar genoeg omzet te kunnen genereren om van mijn passie te kunnen blijven leven. Dat zou echt een droom zijn!

Welke tips & tricks zou je willen meegeven aan beginnende naaisters en/of breisters?

Blijf nieuwe dingen proberen! Het is pas door veel oefenen (en in de mist te gaan) dat je verbetert! Het spreekwoord luidt niet voor niets ‘Oefening baart kunst’.

Deel dit artikel

Would you like to get Fibre Mood’s very best stuff in your mailbox every week?