Blogster in de kijker: Blanche

Deel dit artikel

Het maken van unieke stuks, delen op je blog én zo anderen inspireren: de combinatie van naaien en bloggen is razend populair. Juist omdat het aantal blogsters in de modewereld blijft stijgen zet Fibre Mood elke maand een blogster in de kijker. Maak deze maand kennis met Laurence en haar blog Blanche. Ontdek wat naaien voor haar betekent en hoe zij meespeelt in deze gemeenschap.

Blanche

Waarom ben je gestart met je blog? En waarom ben je begonnen met naaien en/of breien? 

Ik ben altijd al creatief bezig geweest. Sinds enkele jaren overheerste het naaien en vooral na de geboorte van mijn oudste dochter werd er heel actief genaaid. Instagram was op dat moment trending en dus dacht ik dat het wel fijn zou zijn om mijn creaties te delen. En zo ontstond mijn Instagramprofiel Blanche.

 

Hoe heb je naaien en/of breien geleerd? 

Ik heb 1 jaar naailes (via CVO) gevolgd in 2009 met enkele vriendinnen, maar al snel merkte ik dat ik meer en sneller wou leren. Toen naaide ik meer sporadisch, vooral zakken of spulletjes voor mezelf. Pas bij de geboorte van mijn oudste dochter (2014) ben ik heel actief en veel beginnen naaien. Ik leerde breien in het 5de leerjaar en heb het nooit afgeleerd. Elke winter krijg ik opnieuw goesting om te breien, maar of mijn stuks altijd afgewerkt worden… dat is een andere vraag!

 

Wat is je favoriet: naaien of breien?

Breien vind ik heel rustgevend, maar toch kies ik hier voor naaien. Dat gaat nu eenmaal sneller en soms moet het voor mij vooruitgaan.

 

Was je van jongs af aan al creatief bezig?

Ja, altijd al geweest. Ik verzamelde knutselboeken, had een abonnement bij De Banier en had altijd wel een of andere creatieve obsessie: juweeltjes maken, fimo, origami, …

 

Waar komt de naam van je blog vandaan? En waarom koos je hem?

Ik vind Blanche een heel mooie meisjesnaam, maar aangezien mijn achternaam De Witte is, vond ik het moeilijk om een van mijn dochters zo te noemen. Dus kreeg mijn blogkindje deze naam. (Met een knipoog naar mijn achternaam)

 

Wat beschouw je als je mooiste creatie? Waar voel je het meeste trots voor?

Ik ben altijd heel trots als ik jasjes maak voor de kinderen. Het zijn ook zo dankbare stuks aangezien die echt het allermeest gedragen worden. Een ‘Lars’ voor mijn dochter en een ‘Lars parka’ voor mijn zoon staan op nummer 1 en 2 van mijn fierheidslijst. Als je vraagt naar mijn mooiste creaties dan denk ik vooral aan het roze zomerkleedje van mijn dochter en een simpel maar ooh zo leuk geruit vestje van mijn zoon.

Zijn er bepaalde uitdagingen voor jou in deze handwerk-omgeving?

Een breisel afwerken! Maar wat naaien betreft heb ik over het algemeen veel geduld. Zo zal ik bijna altijd de voering van een jurk met de hand vastnaaien, gewoon omdat het zoveel mooier is en het mij meer voldoening geeft.

 

Mensen die niet naaien/breien: hoe zou je hen overtuigen?

Ik denk dat het iets is dat je in jou met hebben. Als je geen geduld hebt, zou ik er niet aan beginnen want het kan soms heel frustrerend zijn… Maar daarmee heb ik jullie nu niet overtuigd hé! Enkele tips: begin sowieso met gemakkelijke dingen en volg eventueel een workshop. Je moet frustratie proberen te vermijden anders geef je er al snel de brui aan.

 

Wat is jouw grootste frustratie met naaien?

Dat mijn automatisch knoopsgat het niet meer doet ondanks de vele keren dat ik hem binnenstak voor herstel.

 

Waar haal je inspiratie voor jouw blog? En zijn er andere blogs die je leuk of inspirerend vindt?

Mijn inspiratie haal ik voornamelijk van kinderkledingmerken. Ik kijk altijd mijn ogen uit als de nieuwe collecties binnenkomen.  Maar ook blogs zoals die van Nicky (Mixit-Makeit), Annick (Minniemie), Griet (Emma en Mona), Sylvia (Lily & Woody), Iris (Iris May patterns), Debora (Deborasluijs) en nog zoveel anderen… kunnen heel inspirerend werken.

 

Hoe ziet jouw werkplek eruit? En waar bevindt deze zich?

Ik kan die in 1 woord beschrijven: rommelig. Maar geloof me dat ik alles terugvind in mijn creatief georganiseerde rommel. Voor de foto heb ik het even voor jullie opgeruimd.

Ik deel mijn werkplek met mijn echtgenoot. Hij werkt elke avond aan zijn administratie en op deze manier zitten we toch nog samen.

Haal je voldoening uit de reacties op je blog? Heb je veel interactie met jouw volgers/regelmatige bezoekers?

Mijn blog wordt al een tijdje verwaarloosd en werd volledig vervangen door Instagram. Je krijgt veel minder reactie op je blog en bovendien vind ik de contacten heel afstandelijk. Op Instagram raak je al sneller aan de praat met iemand en leer je je volgers ook beter kennen. Elke reactie geeft me oprecht veel plezier.

 

Wat zou je in de toekomst nog willen maken?

Meer kleding voor mezelf. Maar eerst wat zwangerschapskilo’s kwijtraken!

 

Welke tips & tricks zou je willen meegeven aan beginnende naaisters en/of breisters?

Heb geduld en probeer niet te snel te werken. Een mooi afgewerkt kledingstuk is nog zo veel aangenamer om te dragen en daar zal je des te fier op zijn.

Deel dit artikel

Would you like to get Fibre Mood’s very best stuff in your mailbox every week?