Blogster in de kijker: Bel'Etoile

Deel dit artikel

Het maken van unieke stuks, delen op je blog én zo anderen inspireren: de combinatie van naaien en bloggen is razend populair. Juist omdat het aantal blogsters in de modewereld blijft stijgen zet Fibre Mood elke maand een blogster in de kijker. Maak deze maand kennis met Isabel en haar blog Bel’Etoile. Ontdek wat naaien voor haar betekent en hoe zij meespeelt in deze gemeenschap.

Profiel blogster Bel'Etoile

Waarom ben je gestart met de blog? En waarom ben je begonnen met naaien en/of breien? 

“Eind 2013 kreeg ik slecht nieuws over mijn gezondheid. Na maanden van huilen en zelfmedelijden, besloot ik om er iets aan te doen. Ik vroeg aan mijn mama om me een rokje te leren naaien voor mijn toen 3-jarige dochter. De verslaving aan naaien en stoffen volgde meteen!

De blog startte ik een jaar later op, in 2015. Het leek me fijn een overzicht te hebben van mijn naaiprojecten en de foto's van mijn dochtertje.”

Hoe heb je naaien en/of breien geleerd? 

“De basis heb ik geleerd van mijn mama. Maar al snel schakelde ik over op het wereldwijde web om nieuwe technieken te leren. Twee jaar geleden ben ik ook gestart met naailessen in het avondonderwijs. Mijn dorst naar kennis was nog niet gelest, ik wilde nóg meer leren! (knipoog)”

Zat de creativiteit er al vroeg in? Was je van jongs af aan al creatief bezig?

“Absoluut niet! Ik dacht altijd dat ik 2 linkerhanden had. Creatief zijn op school tijdens knutsel,- en tekenlessen vond ik maar niets.”

Waar komt de naam van je blog vandaan? En waarom koos je hem?

“De naam Bel'Etoile is een samentrekking van mijn eigen naam, Isabel, en de naam van mijn oudste dochter Sterre, wat in het Frans Etoile is. Hij voelde toepasselijk, aangezien ik op de blog mijn projecten die ik voor haar maakte zou delen.”

Wat beschouw je als je mooiste creatie? Waar je het meeste trots voor voelt? 

“De 'zonsondergang' sweater die ik voor mijn oudste dochter naaide. Wat een plaatje!”

creatie Bel'Etoile

Zijn er bepaalde uitdagingen voor jou in deze handwerk-omgeving?

“Ik probeer vooral mezelf uit te dagen om nieuwe combinaties van patronen te vinden die perfecte outfits vormen binnen mijn stijl. Ook mijn eigen patronenlijn verder uitbouwen, ervaar ik zeker als een uitdaging.”

Wat is jouw grootste angst met naaien en/of breien?

“Mijn grootste angst zijn en blijven knoopsgaten! (lacht)”

Waar haal je inspiratie voor jouw blog? En zijn er andere blogs die je leuk of inspirerend vindt?

“Inspiratie komt van overal: op fashion sites, in modemagazines en zelfs in het dagelijks leven. Mijn grootste inspiratiebronnen in blogland zijn Emma en Mona, Minniemie, Kaatjenaaisels en het Instagramaccount van Debora Sluijs.”

Hoe ziet jouw werkplek eruit? En waar bevindt deze zich? 

“Onze zolderruimte werd omgetoverd tot mijn naaiatelier. Ik spendeer er heel graag mijn tijd!”

werkplek Bel'Etoile

Haal je voldoening uit de reacties op je blog? Heb je veel interactie met jouw volgers / regelmatige bezoekers?

“Zeker, het is geweldig plezant om reacties te lezen. Vooral op Instagram, waar de naai community super fijn is om in te vertoeven en onderling contact te hebben.”

Wat zou je in de toekomst nog willen maken? 

“Toen ik met mijn man trouwde in 2010, liet ik mijn jurk maken door een ongelofelijk getalenteerde naaister. Voor ons 10-jarig huwelijksjubileum willen we iets organiseren voor vrienden en familie. Het lijkt me dan ook fantastisch om daarvoor mijn eigen droomjurk te maken.”

Welke tips & tricks zou je willen meegeven aan beginnende naaisters en/of breisters?

“Begin met eenvoudige projecten, zoals bijvoorbeeld sweaters en rokjes/broekjes. Zo ontmoedig je jezelf niet te snel. (Je hoeft niet meteen jurken met blinde ritsen te kunnen naaien.)

Durf ook te combineren met stoffen en materialen. Ikzelf had daar vroeger wat angst voor, maar hoe meer je probeert, hoe meer leuke creaties er uit de bus komen! Durven en proberen is dus de boodschap.”

Deel dit artikel

Would you like to get Fibre Mood’s very best stuff in your mailbox every week?