Blogster in de kijker: Beemade

Deel dit artikel

Het maken van unieke stuks, delen op je blog én zo anderen inspireren: de combinatie van naaien en bloggen is razend populair. Juist omdat het aantal blogsters in de modewereld blijft stijgen zet Fibre Mood elke maand een blogster in de kijker. Deze maand richten we onze spotlights op blogster Barbara van ‘Bee Made’ die je meteen omverblaast met het aantal prachtige stuks die ze deelt op haar blog.

Beemade profiel

Waarom ben je gestart met deze blog / naaien?

Ik volgde en bewonderde verschillende naai-bloggers en het idee verleidde me om mijn eigen blog te starten. Toch twijfelde ik, het zijn uiteindelijk mijn dochters en mijn man die me overtuigd hebben. Dat is ondertussen 6 jaar geleden en ik ben sindsdien niet gestopt met publiceren!

Hoe heb je leren naaien/craften ?

Ik begon voor mezelf dingen te naaien toen ik ongeveer 16 of 17 jaar oud was. In het begin maakte ik heel simpele zaken, kopieerde mijn eigen kledij of legde de stof direct op mij. Na verloop van tijd begon ik Burda-tijdschriften te kopen en leerde al doende techniek.

Zat de creativiteit er al van jongs af aan in?

Ik begon te naaien voor mijn poppen toen ik 7 of 8 jaar oud was. Mijn moeder naaide ook en had een vriendin die naaister was. Ik mocht restjes stof van haar gebruiken. Ik verzon toen kledij voor mijn Barbiepoppen of outfits voor de 'Action Joe' van mijn broer. In feite heb ik altijd al van knutselen gehouden. Van verpakkingen, schelpen of steentjes hergebruiken tot nieuwe voorwerpen of spelletjes uitvinden.

Vanwaar komt de naam van je blog?

Bee made is geboren uit een brainstorm op een zondagochtend tijdens het ontbijt: Bee, als de letter ‘B’die verwijst naar mijn naam Barbara, maar ook Bee als een bij in het Engels. Het imago van een bruisende bijenkorf en een bezige bij past goed bij de ongedurigheid die me creatief maakt en de ideeën die in mijn hoofd ronddraaien.

Wat beschouw je als je mooiste creatie?

Mijn beste creatie is ongetwijfeld de bruidsjurk die ik zojuist heb gemaakt voor mijn oudste dochter! Ik heb het volledig in zijde en guipure (kant) gemaakt en kostte me uren werk, maar wat ben ik er trots op!

Wat zijn uitdagingen voor jou?

Nieuwe technieken leren en de perfectie benaderen zodat niemand kan raden dat ik het met de hand naaide. Vooral de trouwjurk was een uitdaging net als een jas die ik voor mijn man gemaakt heb.

Wat is jouw grootste angst met naaien?

Knippen in een erg dure stof!

Waar haal je inspiratie voor je blog?

Ik laat me inspireren door tijdschriften, internet, de straat, maar soms ook door mijn dochters!

Mijn blog is transgenerationeel, de leeftijd van mijn lezers gaat van jonger dan 18 jaar tot meer dan 75 jaar! Ik stel geen grenzen, maar probeer me altijd in hun plaats te stellen om aan hun wensen te voldoen om een aangename en gevarieerde inhoud te bieden. Welke soort zelfgemaakte outfits ik post hangen af van het seizoen, in de winter is er bijvoorbeeld meer breiwerk.

Waar is jouw werkplek?

Op de tweede verdieping van ons huis heb ik mijn kleine werkplaats.

Beemade Atelier

Haal je voldoening uit de reacties op je blog?

Ja, het ontvangen van reacties maakt me altijd erg blij! De naai community is zorgzaam en ik krijg veel complimenten maar ook vragen om advies die ik elke keer probeer te beantwoorden. Sommige lezers volgen me al meerdere jaren en geven regelmatig commentaar, er is een enorme betrokkenheid, zelfs als we elkaar nog nooit hebben ontmoet!

Wat zou je ooit nog willen maken?

Mijn volgende projecten voor de herfst zijn : een rok, twee jurken, twee jassen voor het tussenseizoen en een mantel ... te volgen op de blog! Mijn lijst staat nog niet helemaal vast want op elk moment kan ik een nieuwe stof of patroon ontdekken en laat ik alle andere projecten even wachten!

Welke tips zou je zeker willen meegeven aan beginnende naaisters?

Je start best met eenvoudige modellen om te naaien zoals simpele topjes. Beetje bij beetje leer je details toe te voegen zoals zakken, gedetailleerde mouwen of knoopsgaten. Ik zou ook aanraden om te werken met eenvoudige materialen zoals katoen. Je kunt makkelijk katoenen stof vinden van drie meter voor tien euro, het maakt het mogelijk om te oefenen en als het misgaat is het verlies verwaarloosbaar!

Beemade 1

Deel dit artikel

Would you like to get Fibre Mood’s very best stuff in your mailbox every week?