Pattern hack alert: ontmoet Rina van Fragmentid en haar #Norma top

Deel dit artikel

Het maken van unieke stuks, delen op je blog of Instagram én zo anderen inspireren: de combinatie van naaien en sociale media is razend populair. Juist omdat het aantal naaiende blogsters in de modewereld blijft stijgen zet Fibre Mood elke maand een Sewista in de kijker die een originele pattern hack maakte van een Fibre Mood patroon. Maak deze maand kennis met Rina van  Fragmentid en haar #Norma pattern hack. Ontdek hier meer over haar prachtige creatie!

Hoi! Mijn Instagram is @fragmentid en ik naai al sinds ik een kind was, mijn moeder was naaister en ik zat van jongs af aan al bij haar machine.

Ik heb voor het Norma patroon gekozen omdat ik de mouwen van de Norma blouse en de manier waarop deze bij de schouder en rond het armsgat zat erg mooi vond, maar ik wilde een ronde hoge hals blouse met knoopjes op de rug maken.

Fragmentid Norma banner

Een gids voor mijn Norma pattern hack

Mijn hack was vrij eenvoudig, ik zette het voorste patroonstuk op de vouw in de middenlijn en nam de halslijn mee naar boven om een hoge ronde hals te vormen. Ik voegde 4 cm toe aan de middenlijn van de rug (voor de knoopoverlapping). Ik gebruikte ook een mouw van ongeveer 2 maten groter- omdat ik extra volheid wilde, en ik verlengde het met ongeveer 8 cm.

Ik kwam op het idee omdat ik soortgelijke stijlen had gezien in high end fashion, en ik hou enorm van dramatische mouwen en halsuitsnijdingen. Ik had wat patronen gezien die ik kon gebruiken, maar daar zaten veel ‘off the shoulder’ tops tussen, en omdat de mouwen smal waren, vond ik de mouwen van de Norma het mooist.

Ik ben ook een echte patroonhacker, zelfs als ik een patroon koop dat ik echt leuk vind, dan hack ik het altijd, om het beter te laten passen, of voor een visueel effect. Ik heb het gevoel dat als je de basis van het ontwerp in een goed ontworpen patroon krijgt, je het door de hacks zeker beter bij je lichaam kunt laten passen. Ook kun je individualiteit krijgen, dus door middel van één patroon kun je veel variaties krijgen, en waardor het veel zuiniger is dan het kopen van nieuwe patronen.

Dit zijn de dingen die op mijn to-do naailijstje staan: heel hoog op het lijstje staat een Norma blouse jurk hack - ik heb een paar Wildergown jurken gemaakt, maar hou niet van de hals en de mouwen, dus ga ik het bovenstuk vervangen door de Norma blouse, in linnen wil ik er een maken met de V-hals volgens de standaard Norma, en in een florale groene georgette wil ik er een maken met de hoge ronde hals (knopen op de rug).

Geïnteresseerd om je eigen Norma-top maken? Koop het patroon hier!

Deel dit artikel

Would you like to get Fibre Mood’s very best stuff in your mailbox every week?