Pattern Hack Alert: Ontmoet Pauline van Paul et Paulette met haar jurk #Norma

Deel dit artikel

Unieke kledingstukken maken, die delen op je blog og Instagram en daarmee anderen inspireren; sociale media wordt heel veel gebruikt voor zelfmaakmode. En omdat er steeds meer naaiende bloggers komen, stelt Fibre Mood je regelmatig voor aan een Sewista die een originele pattern hack heeft gemaakt met een patroon van Fibre Mood. We stellen je voor aan Pauline van Paul et Paulette met haar pattern hack voor #Norma. Bekijk hier haar prachtige creatie!

Paul et Paulette

FM: Wie ben je en sinds wanneer naai je al?

Ik ben Pauline, ik ben 34 jaar en ik woon in het westen van Frankrijk. Ik ben getrouwd en in verwachting van mjn 3e kind. Mijn IG-acount is @paul_et_paulette. Ik naai al sinds ik nog klein was, ik maakte kleertjes voor mijn Barbies en sinds 5 jaar maak ik echte kleren voor volwassenen. Ik maak de technische patronen en voeg mijn eigen details toe. Ik hou van jurken, jassen en blouses.

Een handleiding voor mijn Norma pattern hack.

Allereerst heb je 3 m stof nodig, en het rokdeel wordt 78 cm lang (voor mijn 1, 75 m). We gaan een rok maken met twee gerimpelde panden, in eenv erhouding van 2⁄3 en 1⁄3. De bovenpanden van de rok zijn 54 x 84 cm en de onderpanden zijn 28 x 140 cm. (Inclusief naadtoeslag). Je hoeft ze alleen nog maar te rimpelen en aan elkaar te naaien, dan de bovenrand van de rok rimpelen en die vastmaken aan het bovenpand van Norma.

Ik heb de taille 5cm verlaagd en verbreed (foto) Je moet ook de voering met 5 cm inkorten. Ik heb ook een tunnel gemaakt om de ceintuur te verstellen om een loose of getailelerde jurk te maken door de ceintuur meer of minder aan te trekken (strook van 3 x 140 cm). Je kunt dit ook met elastiek doen.

FM: Hoe kwam je op dit idee?

Ik houd van bohemian jurken, met veel stof, en dat paste heel goed bij de mouwen van Norma.

FM: Heb je veel modelhacks?

Bijna altijd wel, ja, ik heb ook een ha bedacht voor Ida en ik ben nu bezig met het hacken van Glory.

FM: Wat vind je het leukste aan het maken van hacks?

Voor mij zijn de patronen een basis voor mijn verbeelding. Zo krijg ik een helemaal uniek kledingstuk en ik kan de stijl gemakkelijk aanpassen door het basismodel een beetje te veranderen.

FM: Staan er nog naaiprojecten op je lijstje?

Een Hunter jas, een jurk op basis van de top Paris, een Filipa hemd…

 

Wil jij je eigen Norma maken? Koop het patroon hier!

Deel dit artikel

Would you like to get Fibre Mood’s very best stuff in your mailbox every week?