Pattern hack alert: ontmoet Katie Kortman en haar #Mindy dress

Deel dit artikel

Het maken van unieke stuks, delen op je blog of Instagram én zo anderen inspireren: de combinatie van naaien en sociale media is razend populair. Juist omdat het aantal naaiende blogsters in de modewereld blijft stijgen zet Fibre Mood elke maand een Sewista in de kijker die een originele pattern hack maakte van een Fibre Mood patroon. Maak deze maand kennis met Katie Kortman en haar #Mindy pattern hack. Ontdek hier meer over haar prachtige creatie!

Katie Kortman

Hoi! Ik ben Katie Kortman en ik ben een naaister, ontwerpster, leraar en schilder! Ik hou ervan om alle creatieve dingen te doen! Ik blog op KatieKortman.com, ik dans rond Instagram @katiekortmanart en ik heb onlangs een YouTube Channel gemaak. Ik naai al sinds de universiteit toen ik een goedkope naaimachine voor mezelf kocht voor mijn verjaardag (dit was in 2001). Ik heb mijn sewing game pas in 2018 echt opgevoerd toen ik besliste om een jaar lang geen kleding te kopen. Nu heb ik het gevoel dat ik alles kan naaien! Ik heb ondertussen van alles gemaakt, denk maar aan jassen, bh's, jeans, toga’s,..

Een gids voor mijn Mindy pattern hack

Ik heb de Mindy Dress nu 3 keer gehackt en heb elke keer dezelfde hacks gedaan omdat ik het gewoon graag op deze manier draag! Hier zijn de veranderingen die ik heb gemaakt:

1.         Ik heb de schouderbanden (die aan de mouwen zijn bevestigd) met 2,5-3" ingekort, zodat het de halslijn verhoogde. Ik had het gevoel dat ik het lijfje niet hoefde te verwisselen, maar je kan het verlengen als je wil.

2.         Ik heb niet met een rits gewerkt. Ik zat tussen de maten op mijn buste, dus ik heb de grotere maat genomen en heb zo uiteindelijk geen rits nodig gehad.

3.         Ik heb er zakken aan toegevoegd! Ik schrijf binnenkort een korte handleiding voor de Weallsew.com BERNINA blog over hoe je je eigen zakken kunt tekenen voor een jurk of rok.

4.         Ik heb een ruche aan de onderkant toegevoegd. Ik maakte ze verschillende breedtes voor elke jurk, maar mijn favoriet was ongeveer 10" breed en dan 180" lang. Ik heb net 3 panelen van 60" breed bij 10" lange stof aan elkaar genaaid, en ze gerimpeld. Ik heb ze vervolgens bevestigd aan de onderkant van de jurk.

Voila, dat is het!

Zo kwam ik op het idee om dit Mindy-patroon te hacken. Ik hou van een grote luchtige jurk in de zomer. Ik wilde dat het langer zou zijn, zodat ik vrij kan bewegen en gaan zitten enz. En zonder dat ik iets bloot geef. Ik wil ook altijd zakken in mijn jurken, ik wilde een hogere halslijn, zodat mijn onderkleding niet te zien is, en ik ben de laatste tijd helemaal fan van de gelaagde jurken!

Ik hack niet altijd patronen, maar als ik van een patroon hou dan naai ik het graag in verschillende versies, dus ik hack het patroon een beetje. Het voegt veelzijdigheid toe en ik heb het gevoel dat ik zo mijn kennis van patronen maximaal gebruik. Het voegt ook variatie toe, zodat ik niet alleen een aantal van hetzelfde in mijn kast heb.

En ik heb nog steeds iets op mijn to-do lijstje staan! Ik heb het Norma-patroon in mijn wachtrij en vele andere patronen die ik niet kan wachten om te maken!

Wil je je eigen Mindy-jurk maken? Koop het patroon hier!

Deel dit artikel

Would you like to get Fibre Mood’s very best stuff in your mailbox every week?