Pattern hack alert: ontmoet Emily van Self Assembly Required en haar #Elma jurk

Deel dit artikel

Het maken van unieke stuks, delen op je blog of Instagram én zo anderen inspireren: de combinatie van naaien en sociale media is razend populair. Juist omdat het aantal naaiende blogsters in de modewereld blijft stijgen zet Fibre Mood elke maand een Sewista in de kijker die een originele pattern hack maakte van een Fibre Mood patroon. Maak deze maand kennis met Emily van Self Assembly Required en haar #Elma pattern hack. Ontdek hier meer over haar prachtige creatie!

banner Selfassemblyrequired

Hallo lieve naai-vrienden! Ik ben Emily van de Self Assembly Required blog en ik ben hier om mijn hack van de Fibre Mood Elma jurk te delen!

Ik ben al meer dan 10 jaar aan het naaien (hoewel het voelt alsof het al een stuk langer is!) en een van de dingen die ik graag doe is het aanpassen en hacken van patronen zodat het bij mi past en aansluit bij welke trends ik op dit moment ook geobsedeerd door ben. Mijn recente Elma-jurk is geen uitzondering!

De Elma is een button front mini-jurk uit het tiende nummer van Fibre Mood (ik ben al een lange tijd abonnee van het Fibre Mood magazine en ik denk dat dit het beste nummer tot nu toe is!) Het heeft alles waar ik op dit moment van hou - grote gepofte mouwen, een prachtige vierkante halslijn en prinsessennaden. Het is gewoon erg trendy!

Om het nog meer in lijn te brengen met mijn huidige stijl, heb ik het patroon gehackt om het maxi lengte te maken!

Een gids voor mijn Elma pattern hack

Ik heb 30 cm aan elk patroondelen toegevoegd om de gewenste lengte te krijgen (let op: ik ben maar 1 m 58, dus als je dit zelf doet, voeg er dan meer toe als je groter bent!) Ik heb de vorm van elk patroondelen gevolgd zodat bij de rokdeeltjes die langer zijn, ze ook meer uitlopen naar de zoom toe. Ik heb ook taillebanden toegevoegd in de naad tussen het midden en de zijkanten van de rug, omdat ik het leuk vind om de jurk in de taille te kunnen centreren. Ik denk dat het helpt om de vorm een beetje te verbreken en het oog ook naar mijn smalste deel te trekken. Ik heb de linten gemaakt met lange 4 cm brede stroken stof die ik vervolgens op zichzelf heb gevouwen met een bias tape maker. 

Voor mijn versie heb ik gebruik gemaakt van een mooie gedrapeerde roze terrazzo print viscose. Door de zachtheid van de stof valt deze prachtig uit en voelt het heerlijk aan!

Het langer maken van dingen is een hack die ik de laatste tijd vrij veel heb gedaan - midi- en maxi-jurken zijn een absolute must in mijn garderobe omdat ze zo draagbaar zijn (voeg gewoon wat witte sneakers en een leren jasje toe!). Het is makkelijk om te maken en je kan de stijl van een kledingstuk volledig veranderen, waardoor je veel meer gebruik kunt maken van elk patroon.

 

Mijn andere favoriete hacks om te doen zijn het toevoegen van gepofte mouwen of bisschopsmouwen aan alles, het toevoegen van tierelantijnen en het veranderen van halslijnen. Het is zeker een verslavend proces, zeker als je je de eindeloze mogelijkheden realiseert!

Wilt u uw eigen Elma-jurk maken? Koop het patroon hier!

Deel dit artikel

Would you like to get Fibre Mood’s very best stuff in your mailbox every week?