Pattern Hack Alert! dit is Oumou van @diiminou met haar hemdjurk #Filippa.

Deel dit artikel

Unieke kledingstukken maken, die delen op je blog of Instagram en daarmee anderen inspireren; sociale media wordt heel veel gebruikt voor zelfmaakmode. En omdat er steeds meer naaiende bloggers komen, stelt Fibre Mood je regelmatig voor aan een Sewista die een originele pattern hack heeft gemaakt met een patroon van Fibre Mood. We stellen voor: Oumou van @diiminou met haar pattern hack #Filippa. Bekijk hier haar prachtige creatie!

Filippa

Hello sewista’s, ik ben Oumou, 32 jaar en moeder van twee kleine jongens. Overdag werk ik in de marketing en als het avond is, word ik ontzettend verslaafde naaister. Ik naai nu al zes jaar, nadat ik op M6 een aflevering zag van Cousu Main (Zelf gemaakt). Ik blog af en toe op entremaparenthese.fr maar ik ben vooral actief op Instagram via @diiminou

Ik denk na over kledingstukken die bij me passen en die ik elke dag kan dragen voor mijn herfstcollectie. Na een eerste versie van Filippa gemaakt te hebben, bedacht ik meteen een hemdmodel voor de herfst. Ik heb drie versies gemaakt van mijn hack en die werd elke keer iets beter. Deze laatste versie is de beste en mijn favoriet.

Ik maak vaak hacks op patronen. Wanneer ik een patroon maak dat ik leuk vind, mag ik er graag dieper op ingaan. Ik haal enorm veel inspiratie uit de confectiemode en haal veel uit patronen die ik al gemaakt heb en die het dichtst bij mijn inspiratie komen. Ik koop niet graag nieuwe patronen, want ik heb het gevoel dat een patroon net zo gemakkelijk kan worden omgebouwd tot iets dat ik wil.

Een handleiding voor mijn pattern hack Filippa

Dit zijn de wijzigingen die ik heb aangebracht om Filippa te veranderen in een oversized hemd met lange mouwen. Je hoeft niet alle wijzigingen te volgen. Het belangrijkste om er een hemd van te maken, is dat het kledingstuk korter moet worden.

Stap 1 - Wijzig de lengte van de hemdjurk in hemd

1.      Maak de voor- en achterkant 25 cm korter (ik ben 1,75 m lang)
2.      Maak de knooplijst links en rechts korter langs de kniplijn op het patroon (-6 cm)
3.      Maak een inzetstuk bovenaan het achterpand er hoogte van het teken dat op het patroon staat (2x knippen langs de stofvouw en een „burrito” afwerking ervan maken)
4.      Voeg 3 cm toe middenachter van het onderpand om een plooi of rimpels te maken 

 

Stap 2 - Maak rechte en lange mouwen

5.      Teken de mouwen opnieuw en maak ze minder wijd
6.      Maak de mouwen 12 cm langer, inclusief naadtoeslag
7.      Maak rimpels of een plooi onderaan de mouwen
8.      Maak een split van 10 tot 8 cm achteraan de mouwzoom
9.      Maak een manchet van 10 cm x de lengte van de pols. (vouw die over de lengte dubbel)

10.   Maak een opgestikte zak

Groetjes,

Oumou

 

Wil jij je eigen Filippa maken? Koop het patroon  hier!

 

Deel dit artikel

Would you like to get Fibre Mood’s very best stuff in your mailbox every week?