Pattern Hack alert: dit is Clem van Clemsoubi met haar #Martha.

Deel dit artikel

Unieke kledingstukken maken, die delen op je blog og Instagram en daarmee anderen inspireren; sociale media wordt heel veel gebruikt voor zelfmaakmode. En omdat er steeds meer naaiende bloggers komen, stelt Fibre Mood je regelmatig voor aan een Sewista die een originele pattern hack heeft gebruikt met een patroon van Fibre Mood. Zie hier Clem van @clemsoubi met haar pattern hack #Martha. Bekijk hier haar prachtige creatie!

Clemsoubi

Hallo! Ik ben Clem, ik ben 33 jaar en ik woon in het zuidoosten van Frankrijk.

Ik heb al jong leren naaien met mijn moeder en opa, maar pas toen ik 20 was en mijn vrienden mij een naaimachine gaven voor mijn verjaardag (beste kado!), naai ik regelmatig.

Ik ben pas laat met sociale netwerken begonnen, eerst als toeschouwer, later op een actieve manier sinds maart 2019 via mijn instagram account @clemsoubi.

Het ontdekken van naaipatronen was al een geweldige openbaring, maar ik durf pas sinds kort ze te „hacken”. Sindsdien pas ik steeds meer patronen aan mijn smaken, mijn lichaamsbouw en mijn behoeften aan!

Martha was meteen een inspiratiebron. Ik heb het trench-model altijd al leuk gevonden, met die extra inzetstukken bovenaan, maar ik had nu zin in iets dat ik vaker kon dragen dan een trench, wat niet zo logisch is voor mij. Ik besloot dus om er een soort hemd van te maken, waarbij ik de kraag, die ik schitterend vind, heb gehouden, en ook die bekende inzetstukken en de mooie raglanmouwen.

Een handleiding voor mijn pattern hack Martha
 

Ik heb veel details weggelaten die volgens mij teveel zouden zijn voor een hemd: de zakken, de epauletten de manchetten en de ceintuur. Ik heb alleen de stukken van het bovendeel van de jas overgetrokken en uitgeknipt (voor de voorkant, rug en de revers een enkel patroon van de twee die de nuttige onderdelen van de trench vormen) en toen alles in elkaar zat, heb ik de onderkant op 15 cm van onderen afgeknipt, voor en achter. Let op, daar wordt het bovenstuk best krot van, maar dat past prima bij mij omdat ik alleen hoge tailles draag!

Tenslotte heb ik manchetten gemaakt die met haakjes sluiten op de pols (3 cm x 20 cm als eindresultaat) en met een dubbelgevouwen band heb ik de zoom van het hemd gerimpeld afgewerkt zodat die net zo lang is als de band (5 cm breed en voor de lengte: mijn tailleomvang + 30 cm). Twee drukknopen op de band om het hemd te sluiten, en klaar!

Ik wil ook nog een nog eenvoudiger versie maken, zonder de band onderaan, zonder manchetten, gewoon met een zoom, zodat ik hem ingestopt (of niet) in mijn hoge tailles kan dragen, met opgestroopte mouwen! Ik ga ook nog een overhemd Rya maken, in een mooie grijze wol die ik al heel lang heb liggen en die perfect is voor dit project… maar waarschijnlijk met een paar contrasterende details (ik het niet laten!).

Clem

Wil jij je eigen Martha maken? Koop het patroon hier!

Deel dit artikel

Would you like to get Fibre Mood’s very best stuff in your mailbox every week?